Dag 1 – Introduktion till min träningsblogg!

Dag 1 – Introduktion till min träningsblogg!

God kväll!

Jag hade inte direkt räknat med att jag skulle åka på sommarens första influensa. Puh. När du har som minst tid till övers – ja då kommer de här jäkla bakterierna, virus och snart gräsallergin… Nu har jag i alla fall sovit i två dygn och halsontet är borta. Nu ska bara febern och min grymma migrän försvinna. Snoret lär jag ju få leva med några månader framöver.

Dags att ta tag i den här utmaningen nu – för att få liv i denna blogg igen!

Jag trodde jag skulle minnas hur och när jag startade min träningsblogg. Jag bloggade länge på blogspot men med lite hjälp från Herr Lisinski kunde jag för två år sen starta denna hemsida – lyckaotraning.se I och med att jag tränat i stort sett hela mitt liv liksom också haft ett stort intresse för vad kost och inställning gör med kroppen var det naturligt för mig att inspirera andra till att finna motivation och engagemang i dessa frågor. När jag väl började arbeta på Proteinbutiken blev det än mer fokus på träning, kost o hälsa och det gav mig än mer motivation att skriva och lära ut. Dessvärre har bloggen legat på is ett tag i och med mitt nya jobb som jag klev på i september förra året. Fokus har legat på att lära och komma in det här så kallade “Ekorrehjulet”. Det har jag gjort kan jag lova. Nu förstår jag innebörden av att ingen tjänsteman ens kommer ihåg Maj-månad. Skrämmande. Läskigt och något som jag, jossan, inte vill kännas vid egentligen. Mitt motto är ju att leva varje dag. Suga in vartenda litet intryck av människan, av ljuset – ja livet. Så har det inte alls varit. Jag har krigat mot klockan sen jag blev 25. Jobbet har tagit upp all min vakna tid och den lilla tid som funnits kvar har jag försökt att lägga på Mattias – vårt liv och min familj. Träningen har kommit i skymundan och jag har mått oerhört dåligt över detta. Energin har successivt försvunnit. Mitt glada, energiska jag har också sakta men säkert försvunnit och jag har kämpat psykiskt med att hålla lågan uppe. Men så bestämde jag mig, Sådär i april. Att det inte håller. Jag får ju inte tappa bort mig själv pga mitt jobb. Hitta tid. Göra tid. Så mitt inre mål har varit att vardagsmotionera varje dag liksom lunka, jogga, springa varannan dag. Det har faktiskt fungerat väldigt bra. 2 km är bättre än 0. 10 km är väldigt bra och jag har lyckats få till 7 löppass á 10 km under majmånad vilket är bättre än väntat. Varje kväll när jag borstar tänderna gör jag knäböj och varje gång jag kommer ihåg gör jag knipövningar. Ja. Knipövningar är nog den viktigaste träningen för oss tjejer. Och om du inte förstår det där med att knipa – köp knipkulor! Bäckenet behöver också tränas, särskilt om du fött barn eller planerar att göra det nångång i framtiden.

Så syftet med att driva lyckaotraning var/är att blanda träning, hälsa och vardagslycka under ett o samma tak. Jag hoppas att ni följer dessa 30 dagar nu.

Enjoy – er flummiga hokuspokus brud Jossan <3

IMG_4244

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.