Dag 2 – ” Mitt första träningsminne”

och så var det det där att minnas – första träningsminnet… Att det ska vara så svårt. Jag borde ju minnas något vid runt 5 ålder men jag vet inte om det är fotona som får mig att minnas eller om det är jag själv.

Jag minns såväl när vi spelade träskfotboll inför försäsongen Linköpings Skidklubb. Så kul att springa i träsk, jaga en boll och bli sådär blöt och skitig. Jo ni förstår. Jag älskar att skita ner mig, att då få röra på sig samtidigt är ju bara ett plus i kanten! Jag är säkert 8 år och jag kan fortfarande höra pappas röst: “kom igen nu jossan, bättre kan du” “Ge inte upp bara för att det är backigt”. Jag minns också på minigympan när jag ville vara snygg samtidigt som jag hjulade och gick på händer – gick sådär. Eller liksom när jag åkte min första riktiga skidtävling och speakern säger: Här kommer mini-Mäla och åker fantastiskt fint, Vad gör hon? Ja – hon rättar till kläderna innan glider in i mål. hahaha. Jag undrar vem av oss som helst ville att jag skulle tävla egentligen?! Pappa Mäla har nog en väldigt stor inverkan på detta 🙂

Summa Summarum. Skidor, löpning, backintervaller, springa i gyttja & träsk liksom gymnastiken ägnade jag mina första 10-12 år med. Lagsport var något jag hatade och gör fortfarande. Bollsporter har aldrig intresserat mig ett dugg. Coacha – ja, men spela själv Nej. På högstadiet tyckte jag långlöpning och kasta kula & spjut var roligast. Fast helst ville jag dansa eller gå på Friskis gruppass med mina tjejkompisar. Ja just ja. Friskis hängde vi väldigt ofta på under mellan – och högstadiet.

Jag har min Pappa & Mamma att tacka till att vi hållit oss så aktiva under min uppväxt. Pappa är gammal elitskidåkare och mamma är gammal elitgymnast. Ja ni förstår. Jag gick i deras fotspår. Och jag tycker fortfarande att det är kul – på motionsnivå!

pappa lskBild ovan från Corren: Pappa i mitten från en skidtävling i vintras som jag allt hjälpte till på. Såna här Eldsjälar finns det för få av <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.